Allekirjoita vetoomus ja vaadi Soulin pormestaria varmistamaan oikeus rauhanomaiseen kokoontumisvapauteen lopettamalla laiton voimankäyttö, kaikki oikeustoimet ja julkinen mustamaalauskampanja Kyung Seok Parkia ja muita aktivisteja vastaan.
“Unelmoin maailmasta, jossa ketään ei jätetä.”
Aktivisti Kyung Seok Park vaatii, että vammaisten oikeudet tunnustetaan täysimittaisesti Etelä-Koreassa. Hän on osallistunut rauhanomaisiin mielenosoituksiin, joissa vaaditaan julkisen rahoituksen lisäämistä, jotta vammaisten pääsy joukkoliikenteeseen ei olisi erittäin vaikeaa tai jopa vaarallista. Viranomaiset ovat koettaneet tukahduttaa mielenosoituksia kohtuuttomalla voimankäytöllä, ja aktivisteja vastaan on nostettu useita kanteita. Huolimatta häneen kohdistetusta häirinnästä ja väkivallasta Kyung Seok jatkaa aktiivista toimintaansa.
Ennen riippuliito-onnettomuuden aiheuttamaa alaraajahalvausta Kyung Seok Park ei ollut koskaan ajatellutkaan vammaisten ihmisten elämää. Onnettomuuden sattuessa elokuussa 1983 hän oli 22-vuotias ja hänellä oli kiire opiskella, soittaa kitaraa ja pitää hauskaa ystäviensä kanssa.
Yrittäessään elää elämäänsä ihmisenä, jolla on vamma, Kyung Seok huomasi pian, että vammaisten arki Etelä-Koreassa oli sietämättömän vaikeaa, jopa vaarallista. Hänen uransa aktivistina alkoi.
Kyung Seok edustaa vammaisten oikeuksia ajavaa Solidarity Against Disability Discrimination (SADD) -liikettä. Hän keskittyy aktivismissaan erityisesti julkiseen liikenteeseen. Jos julkisen liikenteen esteitä ei poisteta, vammaiset eivät voi osallistua täysimittaisesti kaikkiin elämän osa-alueisiin, esimerkiksi matkustaa töihin tai kouluun ja asua itsenäisesti. Monet pyörätuolia käyttävät ihmiset ovat kuolleet tai loukkaantuneet Soulissa käyttäessään vaarallisia pyörätuolihissejä juna- ja metroasemilla.
Kyung Seok ja SADD-aktivistit vaativat lisäystä budjettiin, jotta vammaisten oikeudet toteutuisivat. He aloittivat vuonna 2021 rauhanomaiset mielenosoitukset, joissa useat pyörätuolin käyttäjät nousivat metrojuniin ja poistuivat niistä kiireisinä ruuhka-aikoina. Soulin viranomaiset ovat reagoineet mielenosoituksiin negatiivisesti, jopa väkivaltaisesti. Poliisi on tukahduttanut mielenosoituksia ja raahannut mielenosoittajia ulos asemilta.
Poliitikot ovat mustamaalauskampanjoissaan leimanneet vammaisaktivistit häiriköiksi. Soulin kaupunginhallitus on nostanut useita kanteita rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan yrittäen näin tukahduttaa heidän aktivisminsa. Poliisi ja Soulin metron henkilökunta lähes kuristivat Kyung Seok Parkin rauhanomaisen mielenosoituksen aikana, ja häntä vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja. Hän jatkaa taisteluaan ja julistaa: ”Me kieltäydymme odottamasta enää. Vaadimme maailmaa, jossa ketään ei jätetä jälkeen.”
Aktivistien on voitava jatkaa kampanjointia sellaisen maailman puolesta, jossa vammaiset voivat osallistua täysimääräisesti kaikkiin elämän osa-alueisiin.
Mitkä tiedot toimitamme vastaanottajalle?
Henkilötietosi ovat turvassa. Toimitamme vetoomuksen vastaanottajalle ainoastaan etu- ja sukunimesi, emme mitään muuta. Emme koskaan luovuta vastaanottajalle yhteystietojasi, kuten sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Emme lähetä vastaanottajalle nimiä sähköisesti, vaan erikseen tulostettuna.