Toxic Twitter
Naiset kohtaavat päivittäin uhkailua, seksuaalista häirintää sekä syrjintää Twitterissä ja muissa sosiaalisen median palveluissa. Uhkailun tarkoitus on hiljentää naiset ja sulkea heidät pois julkisesta keskustelusta. Sosiaalisen median alustoilla on vastuu suojella naisia häirinnältä.
Vuonna 2018 Amnesty julkaisi Toxic Twitter -raportin, joka kävi läpi naisten kokemuksia Twitterissä tapahtuneesta häirinnästä vuosien 2012-2018 välillä. Tutkimus osoitti, että joka 30. sekunti jollekin naiselle lähetetään häirintään tai uhkailuun tähtäävä twiitti.
Väkivaltaisin paikka Twitter on rodullistetuille naisille. Heidän lisäkseen suhteettoman suuri osa naisiin kohdistuvasta häirinnästä kohdistuu uskonnollisiin vähemmistöihin, lesboihin, biseksuaaleihin, transnaisiin ja muunsukupuolisiin sekä vammaisiin naisiin. Väkivallan uhka vaikuttaa naisten arkeen myös sosiaalisen median ulkopuolella.
Raportin yhteydessä Amnesty antoi Twitterille listan toimenpiteistä, joilla tehdä alustasta turvallisemman naisille. Vuonna 2020 Amnesty julkaisi analyysin tilanteen kehittymisestä. Tuolloin Twitter oli tarttunut konkreettisesti vain yhteen suositelluista toimista. Amnesty jatkaa vaikuttamis- ja selvitystyötä naisille turvallisemman sosiaalisen median puolesta.